Новини

Елита се разбърза да въведе "дигитални пари"

Публикувано от Administrator на Nov 16 2022
Новини >> Новини

Един от най-могъщите банкери в света изложи планове за „цифрови пари“, рекламирайки формата на валутата като начин да „тласне обществото към нови равновесия“.

Темата за цифровите валути на централната банка (CBDC) беше гореща тема по време на годишната среща на Международния валутен фонд (МВФ)/Групата на Световната банка (WBG) през 2022 г.

Правителствата и финансовите институции все повече се затоплят към идеята за въвеждане на CBDC.

CBDC са цифрови токени, които се емитират от централните банки и са обвързани с фиатна валута.

Токените напълно ще заменят традиционните физически пари и ще бъдат напълно контролирани от държавните органи по начин, който никога не е бил възможен преди.

Този ход би предоставил безпрецедентна власт на властите и би позволил на правителствата да блокират купуването на храна на човек, например, ако „разпространява дезинформация“ онлайн.

Както съобщи Slay News , администрацията на президента демократ Джо Байдън напредва в развитието на CBDC.

По-рано тази година президентът подписа изпълнителна заповед за изземване на контрола върху криптовалутите и полагане на основите за превръщането на Америка в общество без пари в брой.

Съгласно заповедта на Байдън, федералното правителство ще работи за проектирането на функционираща централизирана криптовалута.

Само миналия месец председателят на Федералния резерв на Байдън Джером Пауъл обяви, че ръководената от правителството криптовалута, поръчана от Байдън, „няма да бъде анонимна“.

CBDC се рекламират от глобалните властови елити като средство за въвеждане на общество без пари в брой.

Докато плановете за безкешово общество продължават да напредват, централните банкери сега насърчават идеята за комбиниране на CBDC и цифрови идентификатори.

Идеята за сдвояване на двете технологии беше отбелязана на годишната среща на МВФ/СБ тази година.

Сесилия Скингсли, ръководител на Центъра за иновации в Банката за международни разплащания (BIS), изложи своя аргумент за прокарването на комбинираните технологии пред неохотна публика.

Скингсли, официален „ сътрудник на дневния ред “ за Световния икономически форум на Клаус Шваб (WEF), се съгласи с други говорители  , които казаха, че въвеждането на CBDC не е „универсално решение“.

Вместо това Скингсли настоява, че CBDC трябва да идват заедно с цифрови идентификатори „в пакет“.

Скингсли формулира това като необходимост от напредване на „дигиталната грамотност“, където заключването на чувствителните данни на хората в дигитален идентификатор трябва да е на първо място.

Целият процес на цифровизация, който в крайна сметка ще доведе до „дигитално общество“, не е лишен от проблеми.

Въпреки това Скинсли се изказа на думи, като каза, че процесът повдига „много въпроси относно поверителността на данните“.

Но Скингсли също каза, че това е нещо, за което политиците трябва да вземат решение.

„Това не е роля за мен като централен банкер, но възможността действително да избирате колко цифрови отпечатъци искате да оставите, мисля, че е добра отправна точка“, каза ръководителят на BIS Innovation Hub във връзка с опасенията за поверителността около цифровите пари и други свързани въпроси.

И макар това да звучи така, сякаш Скинсли подкрепя предоставянето на някакъв избор на гражданите, други нейни изказвания по време на панела предполагат, че „натискането на обществото“ в желаната посока също е добра идея.

И този тип поведение от страна на централните власти би било „смелост“, която Скинсли сравнява с обществото, което трябваше да бъде тласнато да приеме използването на електричество или канализационни системи в миналото.

„Мисля, че трябва да бъдем малко смели тук точно в смисъл, че не трябва да пречим на частния сектор, но мисля, че понякога в историята трябва да тласнете обществото към нови равновесия“, каза банкерът.

Някои от изказванията:

„Предшествениците направиха това, когато се стигна до изграждане на електричество, канализационна система и други подобни.“

„Огромно повишаване на благосъстоянието.“

„Сега искаме да го направим отново с пари и би било добре и за банките, когато обществото предприеме своите стъпки.“

Естенствено никъде не се споменава за това до какво робство ще бъдат доведени хората и какъв контрол ще има от страна на властите - безграничен!

В качеството си на какъв  Клаус Шваб решава съдбата на 8 милиарда души на света? Кой го избра? Кой му даде правомощията да взима подобни решения? Кой попита народа? Не е ли демокрация именно да се попита народа какво мисли и тоталитарно решение да се действа без негово съгласие?

Хора, същите, които обвиняват "Комунистически Китай" за нещата, които прилага като контрол искат сега да наложат същият този контрол на целият останал свят и обясняват колко добре е това за нас!!! Ако сега не се противопоставим на това утре ще твърде късно!

Last changed: Nov 16 2022 на 6:54 PM

Обратно към списъка

Коментари

Няма коментари

Добавяне на коментар