Новини

Идва и дигиталната идентичност - нова форма на робство

Публикувано от Administrator на Nov 16 2022
Новини >> Новини

Правителството на Канада обяви, че работи по нова федерална „Програма за цифрова идентичност“, след като си партнира със Световния икономически форум (WEF) на Клаус Шваб (да отново този зъл гений, който никой не е избирал, никой не е гласувал за него, никой не му е дал право да се меси в живота на 8 милиарда души, но го прави много успешно), за да помогне за разработването на глобална система за идентификация.

Канада се присъединява към холандското правителство (не са сами) в разработването на система за цифрова идентификация в партньорство с WEF.

Програмата се стреми да създаде цифров документ за доказателство за самоличност за всички граждани, който е вписан в система, използвана от летища, власти и правителствени агенции.

Подробности за разработването на федерална „Програма за дигитална идентичност“ бяха разкрити в доклада на канадското правителство „Цифровата амбиция на Канада 2022“.

„Пандемията от COVID-19 подчерта необходимостта държавните услуги да бъдат достъпни и гъвкави в дигиталната ера“, се казва в доклада, публикуван от правителството.

„Следващата стъпка в това да направим услугите по-удобни за достъп е федерална програма за цифрова идентичност, интегрирана с вече съществуващи провинциални платформи.

„Дигиталната самоличност е електронен еквивалент на признат документ за доказване на самоличност (например шофьорска книжка или паспорт) и потвърждава, че „вие сте този, за който се представяте“ в цифров контекст.“

За програмата за цифрова идентификация Канада си партнира с WEF .

Програмата на WEF се нарича „Known Traveler Digital Identity“, с която организацията се гордее, че е „първото глобално сътрудничество по рода си“.

„Дигиталната самоличност на известния пътешественик или KTDI е инициатива на Световния икономически форум, която обединява глобален консорциум от лица, правителства, власти и туристическата индустрия за подобряване на сигурността при пътуванията по света“, уебсайтът на WEF „Цифлова самоличност на известния пътник“ казва .

„Пилотната група, свикана от Световния икономически форум, се състои от правителството на Канада и Холандия, Air Canada, KLM Royal Dutch Airlines, международното летище Монреал-Трюдо, международното летище Торонто Пиърсън и летище Амстердам Шипхол“, отбелязва уебсайтът .

Канадската програма за цифрова идентичност допълнително затвърждава ангажимента на страната към проекта за цифрова идентификация на WEF.

Канадското правителство преди това се е опитвало да въведе схеми за цифрова идентификация, като неуспешното федерално приложение за проследяване на контакти и противоречивия ArriveCAN, който е необходим за влизане в страната.

Въпреки провалите и опасенията за поверителността, либералното канадско правителство не се отказва от схемите за цифрова идентификация.

Ако хората не се усетят да бойкотират това сега, скоро капана ще се затвори и всички вътре ще вият като линейки, но ще е твърде късно!

Last changed: Nov 16 2022 на 7:02 PM

Обратно към списъка

Коментари

Няма коментари

Добавяне на коментар