Какво трябва да знаем

Имате прекалено големи дългове Не правете това ...

Публикувано от Administrator на Oct 22 2013
Какво трябва да знаем >> Съвети

В наши дни много хора имат проблем с дълговете. По-скоро с това, че са прекалено големи. Това не е изпитание за отделния индивид, а за цели нации навсякъде по света.

Естествено, всеки сам знае положението си, но е лоша идея да си затваряме очите и да отлагаме да сложим ред в объркания си финансов живот. Ето и няколко съвета, чрез спазването, на които да не се вкарате в още повече проблеми:

1. Не плащайте само минимална вноска по вашите дългове, защото резултатът от това ще бъде, че няма да намилите значително основната сума по дълга. Това ще доведе до плащане на излишни пари, като в същото време основният проблем с дълга си остава.

2. Не разчитайте на приятели или на семейството за временни заеми, което тотално може да разруши взаимоотношенията с хора, които са важни за вас.

3. Внимателно потърсете правилния консултант, който наистина ще ви помогне, а не просто да ви даде някакви безполезни съвети, които с нищо не ви ползват.

4. Не взимайте нов, по-голям кредит, който е по-скъп, за да платите стария. Може да ви се струва много по-лесно в момента да направите това, но всъщност ще увеличите сумата, която имате да връщате.

5. Не спирайте да си плащате кредита, защото това тотално застрашава вашето бъдеще (както финансово, така и физическо), особено ако бъдете даден на съдия изпълнител.

Доколкото всеки отделен случай е различен, няма как да се даде универсално решение на тези проблеми. Но, при всички случаи е добре да преговаряте за преструктуриране на дълга. Не, че банката много ви харесва, но просто и тя не иска да губи. За това кредиторите много често са съгласни да направят промяна - например да дадат гратисен период или да отменят едно, две плащания, както и да променят периода. За тях е по-добре да продължите да плащата, макар и със закъснение или пък по-дълго време, отколкото да не плащате изобщо.

Last changed: Oct 22 2013 на 12:06 PM

Обратно към списъка