Новини

Креди Суис потъва

Публикувано от Administrator на Dec 01 2022
Новини >> Новини

Ценита на акциите на Креди Суис се сринаха и стихнаха най-ниското си ниво за всички времена под 3.44 долара за акция, като само преди 2-3 години тяхната стойност беше около 80. Този път заедно с падането на цените на акциите се наблюдава и рязък скок в цената на застраховките срещу фалит на банката като същите достигнаха доста високи нива от 405 долара, като в началото на годината цената беше под 100.

Банката отдавна изпитва затруднения, но досега някак си успяваше да покрие загубите, и спадането на цените на акциите с цената на обратно изкупуване, наливане на ликвидност, съкращения на разходи, уволнения на хора и т.н. Но сега май удариха дъното. Ще успеят ли да спасят банката? Трудно е да се каже. Този път положението е доста зле. Но едно е ясно - фалира ли Кради Суис може да повлече други мастодонти като Дойче банк, която е твърде голяма, за да бъде спасена и нейното падане ще предизвика ужасяващи последици в световната икономика (не се шегувам въобще).

От рейтинговите агенции вече забелязаха проблемите на Креди Суис и от S&P свалиха рейтинга на банката до една стъпка преди Junk, което може да доведе до фалит, защото при тези условия ще се увеличат рязко изискванията за обезпеченията към другите финансови институти и инвеститори, а банката не разполага с такива средства, че да ги плати.

Last changed: Dec 01 2022 на 2:47 PM

Обратно към списъка

Коментари

Няма коментари

Добавяне на коментар